Termeni si conditii

1. Prezentare generala

Proprietarul prezentei pagini web (in continuare: site) este firma:  Napoca Realty & Services SRL, inmatriculata la ORC Cluj sub nr. J12/1706/25.04.2016, avand CUI 36006357, cu sediul in Cluj-Napoca str. Dornei nr. 49, reprezentata de Szabo Jozsef Sandor, administrator.

Date de contact: info@descurcaretii.ro

Prezentul site www.descurcaretii.ro denumit in continuare Descurcaretii, este un site avand ca scop principal facilitarea intalnirii cererii cu oferta din domeniul lucrarilor casnice si a reparatiilor din Romania.

Accesarea acestui site (vizitarea, inregistrarea unui cont, respectiv folosirea serviciilor oferite de site-ul Descurcaretii) reprezinta un acord de vointa legal intre Descurcaretii si utilizator, ce implica acceptarea neconditionata a prezentelor termeni si conditii. Pentru cele de mai sus, Va recomandam sa cititi cu atentie prezentele norme, iar in caz de nelamuriri sa ne apelati la info@descurcaretii.ro

Descurcaretii isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi fara o notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita intodeuna accesand aceasta pagina, numita „Termeni si conditii”. In situatia in care intervin noi termeni si conditii neacceptabile de Dvs., va solicitam sa nu mai accesati prezentul site.

Serviciul se limiteaza la utilizarea site-ului www.descurcaretii.ro, drept pentru care utilizatorul nu are vreun drept de a descarca sau de a modifica partial sau integral, de a reproduce partial sau integral, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata continutul site-ul, fara acordul scris si prealabil al Descurcaretii.
Pentru serviciile si produsele oferite, respectiv continutul informatiei, corectitudinea prezentarii ofertei, a continutului, actualizarea lui, respectiv pentru potrivirea lor pentru un anumit scop, Descurcaretii nu ofera nicio garantie.

In continuare Descurcaretii nu garanteaza o functionare permanenta, fara intreruperi sau erori in functionare a acestui site. In cazuri speciale, utilizarea serviciilor poate fi intrerupta datorita unor lucrari de mentenanta, actualizare sau datorate nefunctionarii unor sisteme informatie sau a unor echipamente informatice. Orice probleme tehnice aparute se vor solutiona intr-un termen rezonalbil.

2. Determinarea termenelor folosite

2.1. Furnizorul platormei – Descurcaretii (cu datele din prezentarea generala)

2.2. Utilizator – persoana fizica majora, cu deplina capacitate de exercitiu, precum si profesionisti si non-profesionisti, persoane fizice sau juridice, care acceseaza site-ul: www.descurcaretii.ro.

2.3. Anunt – oferta publicata de Utilizator pe site-ul www.descurcaretii.ro.

2.4. Serviciu – forma de munca prestata in folosul sau in interesul cuiva in conditiile legii si a prezentelor “termeni si conditii”.

2.5. Produs – bun material rezultat dintr-un proces de munca care poate fi comercializat in conditiile legii si a prezentelor “termeni si conditii”.

2.6. Termeni si Conditii – prezentele norme (conditii si reguli), concepute de Descurcaretii, in vederea utilizarii optime a site-ului: www.descurcaretii.ro.

2.7. Operator – prepus, persoana aflata sub directivele și sub controlul Furnizorului platormei – Descurcaretii, avand competenta de a examina, modera si a constata daca Anuntul, mentiunile si comentariile corespund cerintelor legii si a criteriilor stabilite prin prezentele “termeni si conditii”.

3. Obiectul si scopul

Obiectul si Scopul prezentei este stabilirea termenilor, respectiv reglementarea conditiilor de utilizare a site-ului: Descurcaretii.

4. Legaturi externe site-ului

In situatia in care prin prezentul site se realizeaza o conexiune sau trimitere catre un alt site, se aplica normele site-ului respectiv, Descurcaretii nu mai este raspunzator pentru continutul respectivului site.

5. Proprietatea intelectuala, industriala si comerciala

Intregul continut al site-ului www.descurcaretii.ro (cu exceptia anunturilor) constituie proprietatea Descurcaretii, respectiv a partenerilor sai, iar anunturile Utilizatorilor constituie proprietatea Utilizatorilor, protejate de normele legale incidente. Incalcarea acestor drepturi atrage raspunderea contraventionala, civila sau penala. Distribuirea, reproducerea, derivarea, republicarea, s.a.m.d., acestor drepturi, fara acordul scris si prealabil al proprietarului, este strict interzisa.

6. Reguli de procedura

6.1. Procedura postarii unui Anunt pe site-ul: www.descurcaretii.ro este detaliata la sectiunea intitulata „Cum functioneaza” din cadrul site-ului: www.descurcaretii.ro.
Crearea Anuntului se realizeaza prin completarea de catre Utilizator a unui formular on-line, disponibil in cadrul www.descurcaretii.ro, care contine:
-datele reale de contact ale Utilizatorului,
-descrierea reala a produsului / serviciului care face obiectul Anuntului,
-pretul.

6.2. Prin crearea si trimiterea Anuntului spre publicare catre Descurcaretii, Utilizatorul consimte si declara ca este de acord in totalitate si neconditionat de prevederile prezentelor norme, asumindu-si in intregime raspunderea pentru continutul si veridicitatea informatiei transmise. Prin apasarea butonului “inregistare” intra in relatie contractuala cu Descurcaretii si devine Utilizator.

6.3. Valabilitatea unui anunt este de 14 zile cu posibilitatea de prelungire la sfarsitul acestui termen.

7. Drepturile si Obligatiile Descurcaretii

7.1. Descurcaretii se obliga sa publice toate Anunturile de servicii si produse transmise de catre Utilizatori prin intermediul site-ului, conforme cu prevederile/conditiile impuse prin prezentul document.

7.2. Eventualele disfunctionalitati tehnice aparute se remedieaza intr-un termen rezonabil. Descurcaretii nu ofera nicio garantie pentru o functionare neintrerupta a site-ului, astfel nu poate fi atras la raspundere pentru nepublicarea sau intreruperea afisarii.

7.3. O neconcordanta intre Anuntul transmis si datele publicate se pot datora faptului ca Operatorul modifica partial anuntul, pentru ca acesta sa corespunda cu prezentelor norme.

7.4. Descurcaretii nu raspundere pentru activitatile Utilizatorilor, mai ales, pentru continut eronat publicat. Astfel nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea Anunturilor publicate. Privind Produsele si Serviciile descrise in Anunturi, Descurcaretii nu garanteaza in niciun fel referitor la calitatea, cantitatea, disponibilitatea sau orice alte aspecte.

7.5. Descurcaretii isi rezerva dreptul de a sterge in totalitate sau a modifica partial un Anunt, daca anuntul contravine prezentelor norme sau a legislatiei in vigoare.

7.6. Descurcaretii isi rezerva dreptul de a modifica, adauga sau chiar sterge in orice moment un Anunt si alte portiuni din continutul site-ului. In cazul cand se impun clarificari, Descurcaretii suspenda postarea, pana la lamurirea situatiei ivite. Prezenta clauza se aplica si comentariilor si a mentiunilor.

7.7. Descurcaretii nu raspunde pentru comentariile sau comunicarile electronice ale vreunui Utilizator.

7.8. Accesul la Descurcaretii se poate bloca daca prin activitatea intreprinsa se produc/se pot produce prejudicii altor Utilizatori si furnizorului, respectiv partenerilor acestuia.

7.9. Privind anunturile publicate, Descurcaretii detine un drept neeclusiv de utilizare si publicare, iar privind continutul site-ului detine un drept de proprietate intelectuala. Privind anunturile partenerilor, drepturile si obligatiile se stabilesc printr-un act scris.

7.10. In caz de aparenta activitate ilegala, Descurcaretii sesizeaza de indata organele competente.

8. Drepturile si Obligatiile Utilizatorului

8.1. Utilizatorul beneficiaza in intregime de serviciile site-ului, gratuit.

8.2. Utilizatorul are dreptul de a face mentiuni sau a comenta la adresa serviciilor si a produselor oferite doar in limba romana, care se publica dupa o aprobare prealabila.

8.3. Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere pentru continutul Anunturilor publicate si a mentiunilor si comentariilor efectuate, declara ca acestea corespund cu starea reala si juridica a produsului / serviciului ce face obiectul Anuntului si ca nu incalca drepturile altora.

8.4. Utilizatorul declara pe propria raspundere ca este titularul tuturor drepturilor obiective si subiective in privinta continutului publicat, inclusiv fotografii, si este de acord ca acesta sa fie publicat de Descurcaretii pe toate platformele sale.

8.5. Utilizatorului ii este interzis preluarea, republicarea totala sau chiar partiala a continutului site-ului, cu exceptia propriului Anunt, fara acordul prealabil si in scris al Descurcaretii.

8.6. Utilizatorul declara ca nu este un competitor al Descurcaretii si nu utilizeaza serviciile Descurcaretii pentru activitati de concurenta neloiala, doar conform bunelor practici comerciale.

8.7. Utilizatorul declara ca utilizeaza site-ul cu buna credinta, detine toate competentele si autorizatiile necesare sa desfasoare activitatea lucrativa, are capacitate deplina de exercitiu.

8.8. Pentru un singur serviciu sau produs este permis doar un singur Anunt. Nu pot fi publicate mai multe servicii sau produse printr-un singur anunt, doar in cazul in care sunt in stransa legatura. In schimb este permis publicarea mai multor anunturi.

8.9. Stergerea si dezactivarea temporara a anuntului este oricand permisa.

8.10. In cadrul termenului de 14 zile (valabilitatea anuntului) nu este permis stergerea si republicarea anuntului cu acelasi continut.

8.11. Nu se pot posta anunturi neserioase, adica disproportionale cu manierele comerciale obisnuite.

8.12. Este strict interzis publicarea unui Anunt cu un continut ce incalca dreptul de proprietate al altor entitati (logo-uri, poze, marci, brevete, etc), inclusiv daca se sterge sau se camufleaza continutul.

8.13. La sectiunea comentarii este interzis comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane sau bunele moravuri, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam sau mesaje care contin date de contact, numere de telefon cu sau fara suprataxa.

8.14. Este strict interzis si atrage raspunderea juridica a celui care o publica orice anunt cu un continut legat de vanzare de stupefiante, obiecte si materiale erotice sau obscene, alcool si bauturi alcoolic, tigari si produse pe baza de tutun, servicii de ghicitoare, clarvazatoare, tarot si alte activitati similare, organe umane, anunturi privind jocuri de noroc, bunuri obtinute ilegal, produse contrafacute sau replici, materiale explozibile, articole pirotehnice (focuri de artificii, petarde), arme si munitii, echipamente de spionaj. In continuare sunt strict interzise ofertele matrimoniale, activitate sexuala platita, videochat, masaj erotic sau alte servicii asemanatoare, inclusiv oferte de loc de munca in domeniu sau numere de telefon/contacte cu suprataxa.

8.15. Sunt interzise postarea unor oferte de muzica, filme, documentare, software sau alte bunuri care incalca drepturile de autor si proprietate intelectuala al altor persoane, lucrari stintifice sau oferirea unui ajutor in scrierea unei lucrari stintifice.

8.16. Ofertele de loc de munca sunt permise doar in limita COR (Clasificarea ocupatiilor din Romania). Ofertele de loc de munca tip multi-level marketing/network marketing sau joburile de tip lucru de acasa prin internet sunt interzise.

8.17. Sunt interzise ofertele legate de animale sau plante protejate sau pe cale de disparitie.

8.18. Sunt interzise ofertele legate de servicii bancare, de imprumut, amanet.

8.19. Sunt interzise ofertele legate de medicamente si produse farmaceutice, cu exceptia suplimentelor alimentare, vitaminelor si a medicamentelor pe baza de plante. Ofertele legate de medicina holistica si terapii holistice sunt admise daca sunt autorizate si nu contravin legii.

8.20. Anunturile ce contin trimiteri (link-uri) catre alte site-uri, spam-uri, virusi informatici, aplicatii de tip worm sau trojan sau orice activitate infomatica daunatoare sunt strict interzise.

8.21. Publicarea de informatii incorecte, inexacte, folosirea unor cuvinte cheie care nu au legatura cu produsul sau al serviciului, crearea de profile false sunt interzise.

8.22. Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate privind postarile legate de date cu caracter personal, atat personale, cat si a altor persoane.

8.23. Sunt interzise postarile si comentariile ilegale, calomnioase, insultatoare, abuzive, obscene, discriminatorii, rasiste, xenofobe, hartuitoare, amenintatoare sau orice acivitate ce contravine bunelor moravuri sau ordinii publice.

9. Activitatea operatorilor

9.1. Operatorii Descurcaretii au competenta de a verifica Anunturile publicate pentru a preveni si inlatura eventualele anunturi contrare cu prezentele norme si ale legii. Operatorul are competenta de a verifica mentiunile si comentariile efectuate. In cazul in care anuntul, comentariile sau mentiunile contravin prezentelor norme si a legii, operatorul are dreptul de a modifica (prin eliminarea portiunii neconforme) sau a respinge postarea. In cazul in care intervine o modificare sau eliminare a postarii, Utilizatorul este anuntat printr-un e-mail motivat. Utilizatorul poate remedia si republica anuntul, mentiunea sau comentariul. In cazul in care Utilizatorul nu se conformeaza solicitarii si incearca sa posteze din nou, Descurcaretii poate bloca accesul la platforma.

9.2. Impotriva masurilor efectuate de catre operatori, Utilizatorii au dreptul de a depune o plangere in termen de 5 zile de la luarea masurii, prin formularul de contact. In continuare, utilizatorii au dreptul de a formula oricand plangere (sesizare) impotriva anunturilor, comentariilor si a mentiunilor ce contravin prezentei si a legii. Sesizarile si plangerile trebuie motivate si trebuie sa contina datele de identificare a Utilizatorului si numarul de identificare a anuntului.

9.3. Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, prin procedura de la pct. 9.2. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea definitiva a datelor. Privind datele cu caracter personal temeiul juridic este Legea nr. 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si/sau Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

9.4. Descurcaretii prelucreaza urmatoarele date cu caracter personal:
-numele, prenume, număr de telefon și adresa de e-mail.
In cazul in care va inregistrati folosind contul Facebook, prelucram urmatoarele date: -numele, prenume, număr de telefon, ID-ul Facebook și adresa de e-mail, astfel cum sunt transmise contul dvs. de Facebook.
Descurcaretii nu transmite catre terti date cu caracter personal, doar prin consimtamantul prealabil obtinut de Utilizator, manifestat prin acceptarea prezentelor norme. Datele personale sunt protejate folosind masurile de securitate specifice acestei activitati. Scopul Descurcaretii este reducerea la maxim a riscurilor de pierdere, utilizare incorecta, acces neautorizat, dezvaluire si modificare a datelor.

9.5. Conform normelor de la pct. 9.3. Utilizatorul non-profesionist (sunt considerati profesionisti toti cei care exploateaza o intreprindere. Constituie exploatarea unei intreprinderi exercitarea sistematica, de catre una sau mai multe persoane, a unei activitati organizate ce consta in producerea, administrarea ori instrainarea de bunuri sau in prestarea de servicii, indiferent daca are sau nu un scop lucrativ) beneficiaza gratuit de urmatoarele drepturi de protectie a datelor cu caracter personal:
Dreptul la informare – poate solicita din partea Descurcaretii informatii privind activitatile de prelucrare a datelor personale si sa primeasca o copie intr-un format electronic accesibil a datelor personale detinute despre el;

Dreptul la rectificare– poate solicita rectificarea sau completarea datelor personale,
Dreptul la retragerea consimtamantului si stergerea datelor – poate retrage consimtamantul oricand si solicita stergerea datelor, in cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legala sau scopul legitim propus s-a atins;
Dreptul de transfer a datelor – datele personale a Dvs. (la cerere) se pot transfera catre un furnizor similar intr-un format electronic accesibil;
Dreptul de a depune plangere – poate depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

9.6. Operatorii solutioneaza plangerea (sesizarea) in termen de 5 zile. Operatorul este obligat sa comunice masurile luate.

9.7. Orice persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, printr-o cerere intocmita conform pct. 9.2., din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele Descurcaretii sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. Operatorul este obligat să comunice persoanei vizate masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 5 zile de la data primirii cererii.

9.8. Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine: a) retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesinoala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte; b) reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta sa, care o afecteaza in mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care intruneste conditiile prevazute mai sus.

9.9. Orice persoana care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuate ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.

10. Declaratii de legalitate

10.1. Privind fondarea prezentului site, Descurcaretii a notificat Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Utilizatorul poate accesa urmatorul link: http://www.dataprotection.ro/

10.2. Prezentele norme si activitatea Descurcaretii respecta legislatia in materie, in principal Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Ordonanţa nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, Legea nr. 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic, Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

10.3. Pentru sesizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul poate accesa link – ul: http://www.anpc.gov.ro

10.4. Descurcaretii are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care Utilizatorii i le furnizeaza cu ocazia accesarii site-ului. Orice persoana care acceseaza site-ul si care ofera date cu caracter personal, isi manifesta consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru ca Descurcaretii sa prelucreze datele cu caracter personal.

10.5. Descurcaretii declara ca datele furnizate de Utilizatori vor fi utilizate doar pentru scopurile de a achizitiona/oferta produse sau servicii. Descurcaretii poate utiliza informatiile si in scopuri de marketing.

10.6. Descurcaretii declara ca stoceaza si utilizeaza informatiile cu maxima diligenta, insa nu poate fi facut raspunzator de pierderea acestora sau de copierea lor de catre persoane neautorizate.

10. 7. Descurcaretii nu raspunde si nu garanteaza in privinta corectitudinii si completitudinii informatiilor furnizate de Utilizatori.

11. Litigii

11.1. Orice litigiu sau conflict ivit intre parti se vor solutiona pe cale amiabila conform procedurii de la pct. 9.2.

11.2. In cazul in care litigiul ivit nu se solutioneaza pe cale amiabila, instantele competente teritorial sunt instantele din Cluj-Napoca.

Informatii


Napoca Realty & Services SRL
J12/1706/25.04.2016


+4 0770 917 408


info@descurcaretii.ro